KADINLAR İÇİN YARATILMIŞ 3 BİTKİ

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2024 11:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 11:31

40 yaşını geçen kadınlarda östrojen ve progesteron vücutta azalmaya başlar. Ama günümüzde insanlar çok daha genç yaşlarda bu hormonların eksikliğini yaşamaktadır. Bu hormonlar sadece rahimde ve yumurtada değil kalp , kemik ve vücudun bir çok yerinde etkilidir. Bu hormonların azalmasıyla kadınlarda kemik erimesi, hafıza kaybı, tiroit gibi hastalıklar başlamaktadır. Aynı zamanda bu hormonların azalması ciltte kırışıklıklara yol açmaktadır. Bu durumda kadınların kozmetik ürünlerine çok fazla yönelmelerine neden olmaktadır. İnsanların yoğun kozmetik kullanımları da ciltte farklı sorunlara yol açmaktadır. Yani kadında östrojen ve progesteron eksikliği vücudu her anlamda yıkıma geçirmektedir. Östrojen ve progesteron desteği için ya doktor kontrolünde hormon takviyesi almak gerekir ya da bu hormonları arttıracak bitkisel takviyeler kullanmak gereklidir.
Civanperçemi, hayıt tohumu ve keten tohumu kadınlar için yaratılmış çok önemli 3 bitkidir. Her kadının evinde bulunması gereken bitkilerdir. Civanperçemi çok iyi bir adet söktürücüdür ve adet kramplarının hafiflemesine yardımcı olur. En önemlisi doğal östrojen kaynağıdır.
Hayıt tohumu çok iyi bir östrojen kaynağı olmasının yanında kadınlarda kısırlığın önüne geçen bir bitkidir. Hayıt bitkisi kadınlarda dişil enerjiyi arttırır, kadınlarda sıcak basmasının önüne geçer, cildi gençleştirir ve güzelleştirir. Ortalama 5 gram hayıt tohumunu toz haline getirip 1 bardak sıcak 5 dakika bekletilip sonra içilebilir. Bal ile karıştırıp tüketilebilir.
Keten tohumu iyi bir östrojen kaynağı olmasının yanında erken yaşlanma ve Alzheimer riskini düşürür, sindirim sistemine iyi gelir, cildi gençleştirir. Keten tohumu taze çekilmiş olarak tüketilmelidir.
Doktorunuza danışmadan kullanmayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.