Nurdağı için Gaziantep il seçim kuruluna itiraz edilecek

Yeniden Refah Partisi Gaziantep il ve ilçe teşkilatları Nurdağı’nda 31 Mart yerel seçimlerinde yapılan oy sayma hukuksuzluğu nedeniyle ilçe seçim kurulunun itirazları reddetmesinden dolayı bu kez Gaziantep il seçim kuruluna başvuru yapılacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
Nurdağı için Gaziantep il seçim kuruluna itiraz edilecek

Yeniden Refah Partisi tarafından yapılan açıklamada Nurdağı ilçe Seçim kurulunun itirazlarını reddettiğini ve orada yaşanan adaletsizlik ve hukuksuzluğa meydan vermeyeceğini belirterek bu kez Gaziantep il Seçim Kurulu’na itirazda bulunacaklarını açıklayarak, “ Nurdağı İlçe Seçim Kurulu’na adaylar arasındaki farkın çok az olması ve yapılan usulsüzlüklerin sonucu değiştirecek nitelikte olması sebebiyle geçersiz oyların çokluğu, seçim sandık sonuç tutanaklarındaki tutarsızlıklar gerekçesi ile hem geçersiz oyların yeniden sayımı hem de sandıkların tümünün sayımı ile ilgili yaptığımız itiraz tutanaktaki hata ve tutarsızlıkları belirtip dilekçe ekine koymamıza rağmen hukuka aykırı bir şekilde somut delil bulunmadığı gerekçesi ile oy çokluğu ile reddedildi. Bizde halkımızın hakkını Gaziantep il seçim kurulunda arayacağız” denildi.

ŞAİBELİ OYLAR VAR

Yeniden Refah Partisi, “Yine Nurdağı İlçe Seçim Kurulu’na seçimlerde oluşan şaibeli oy kullanımları ve başka seçmenler adına oy kullanılması sebebiyle seçimin iptali talebiyle yapmış olduğumuz başvurumuz da hukuksuz bir şekilde reddedilmiştir. İtiraz başvurusu anına kadar bizim tespit edenilidiğimiz ancak sayının daha fazla olduğunu düşündüğümüz vasi tayin edilmiş oy kullanması yasaklı olan yaklaşık 150 kısıtlı vatandaşa oy kullandırıldığı, yine kaçak yollarla yurtdışına gidip orada yaşayan 10 vatandaş adına başkaları tarafından oy kullanıldığı, yine Mesthüyük mahallesinde oy kullanımı sırasında oy kullanım mahallinde silahlı yaralama eylemi olmasına rağmen insanların korku ile oy kullanmaya devam ettirildiği tespit edilmesine ve bu üç konudaki iddialarımız ile ilgili ilçe seçim kurulu tespitte bulunduğu halde seçim sonuca etki edecek düzeyde olmadığı gerekçesi ile başvurumuzu hukuka aykırı bir şekilde oy çokluğu ile reddetmiştir.  

Nitekim itiraz dilekçemizin ekinde sunmuş olduğumuz listedeki kısıtlı olup oy kullanması yasaklı olan vatandaşların birçoğunun oy kullandığı tarafımızca da tespit edilmiştir. Hem ilçe seçim kuruluna vermiş olduğumuz listede hem de sonradan tespit ettiğimiz birçok usulsüz oy kullanımı ile ilgili bilgi ve belgeleri il seçim kuruluna sunacağız” ifadeleri kullanıldı.

HUKUKA UYGUN KARAR BEKLİYORUZ

Yeniden Refah Partisi, “Yarın ilçe seçim kurulunun bu hukuksuz kararına karşı Gaziantep İl Seçim Kuruluna itirazımızı yapıp nurdağında halkın iradesine sahip çıkacağız. İl Seçim kurulunun hukuka uygun karar vereceğine güvenimiz tamdır” ifadesine

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.