Üniversitelerde Deprem Mühendisliği Bölümü Olmalı

Gaziantep Deprem Çalıştayı'nda, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden çıkarılacak dersler masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2023 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
Üniversitelerde Deprem Mühendisliği Bölümü Olmalı

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi tarafından gerçekleştirilen Gaziantep Deprem Çalıştayı kapsamında düzenlenen "Türkiye'yi sarsan deprem felaketlerinden çıkarmamız gereken dersler" konulu oturuma konuşmacı olarak ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Canbay, İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü'nden Prof Dr. Ufuk Yazgan ve ODTÜ Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yakut konuşmacı olarak katıldı.

Yetkin Mühendislik Eğitimi Şart

 Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen oturumun moderatörlüğünü İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez yaptı. Prof. Dr. Erdem Yazgan, "Deprem felaketinin sebepleri" konulu sunumunda deprem mühendisliği ilgili konulara değindi. Bir inşaat mühendisinin mezun olduğunun ertesi günü Türkiye'nin en yüksek katlı binasını yada en ülkenin en büyük baraj inşaatının altına imza atabileceğini belirten Prof. Dr. Erdem Yazgan, mühendislik eğitiminin de tıpkı tıp eğitimi gibi olması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.