TÜRK OCAKLARI GAZİANTEP ŞUBESİ BAŞKANI DOÇ.DR MUSTAFA METE’DEN 25 ARALIK MESAJI

Bugün tarihe altın harflerle yazılmış Antep direnişinin102.Yıl dönümünü kutlamaktayız. diyen Başkan METE, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
TÜRK OCAKLARI GAZİANTEP ŞUBESİ BAŞKANI DOÇ.DR MUSTAFA METE’DEN 25 ARALIK MESAJI

Bugün tarihe altın harflerle yazılmış Antep direnişinin102.Yıl dönümünü kutlamaktayız. diyen Başkan METE, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:

“Bu öyle bir direniş ki; bir şehir ki, Şahinbeylerin, Şehitkamillerin, Karayılanların, Yıldırım Kamillerin, Lohanlı Mustafa Nurettinlerin, Özdemir Beylerin ve başka adsız daha nice kahramanın öncülüğünde dışarıdan hiçbir yardım ve destek almadan 11 ay boyunca yedi düvele meydan okumuş düşman karşısında dimdik durmuştur. Gaziantepli hemşehrilerimizin dörtte birini şehit verdiğimiz bu onurlu mücadele milletimiz için bağımsızlığımızın sembollerinden olan büyük bir gurur tablosudur.

Antep’imizin bu olağanüstü savunmasında tüm halkımız omuz omuza canları pahasına mücadele etmiştir. Topraklarımız Şehitlerimizin mübarek kanı, Milletimizin tertemiz alın teriyle sulanmıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de bu mücadeleyi örnek alarak bölgemizde ve ülkemizde her türlü tehlikeye karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmak yegane hedefimizdir. Nitekim bu eşsiz savunma sonucunda Türkiye Büyük Millet Meclisi 6 Şubat 1921 tarihinde yapılan toplantısında Şehrimize Gazi ünvanı vermiştir. 25 Aralık 1921’de Ankara Anlaşması uyarınca son Fransız askeri de Gaziantep’i terketmiştir.

        Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu destansı savunmaya ithafen “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar.” sözlerini söylemiştir.

        Şimdi bizlerin en önemli görevi gelecek nesillere bu eşsiz savunmayı anlatmak ve koşullar farklı olsa dahi Şehrimize, Vatanımıza ve Milletimize karşı herhangi bir saldırıda Milli Birlik ve Beraberlik düşüncesiyle hareket etme bilincini aşılamaktır.  İçinde bulunduğumuz durum, şartlar ne olursa olsun Milletimizin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğinde üstesinden gelemeyeceği hiçbir düşman olmadığını defalarca ortaya koymuş bulunmaktayız. Şehitlerimizin, Gazilerimizin ve Kahraman Ecdadımızın bize miras bıraktığı bu vatan topraklarını korumak ve daha ileriye taşımak için sadece savaş dönemlerinde değil; her zaman eşsiz savunmamızda sergilediğimiz ruh ile yaşamalıyız.

        Bu duygu ve düşüncelerle, Gaziantep’imizin kurtuluşunun102. yılını yaşamanın onur ve gururu içinde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Gazi şehrimizin savunmasında kanlarını, canlarını bu topraklar için feda eden tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Tüm Gaziantepli hemşehrilerimizin "25 Aralık Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Günü"nü kutluyoruz. Ne Mutlu türküm Diyene

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.