SGK Bağ-Kur emekli maaşlarında şok sürpriz!

Ekrem Açıkel, bayram öncesi emeklilere kara haberi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
SGK Bağ-Kur emekli maaşlarında şok sürpriz!

Milyonlarca emeklinin umutla beklediği erken maaş ödemesine ilişkin kara haber geldi. Ünlü gazeteci Ekrem Açıkel, bayram öncesi emekli maaşlarının erken ödenmesine ilişkin kara haberi verdi.

Ramazan Bayramı’nda iktidar tarafından yüzde 50 zam yapılarak 2 bin TL’den 3 bin TL’ye ikramiyeler yükseltilmişti. Açlık sınırının 19 bin TL’ye bulduğu bugünlerde emekliler geçim derdi ile uğraşırken bu rakamın yükseltilmesini talep etmişti.

Muhalefetinde gündeme getirdiği ikramiyelere ilişkin asgari ücret seviyesine getirilmesi istendi. Ancak iktidar tarafından bir artışa gidilmedi.

Kurban Bayramı ikramiyeleri ise yatırılmaya başlandı. Ancak iktidara yakın medyaların bayram ikramiyeleri ile birlikte maaş ödemelerin bayram öncesi yapılacağına dair haberler sonrası iktidar tarafından bir adım görülmedi.

Ünlü gazeteci Ekrem Açıkel, iktidarın geçen yıl seçim nedeniyle bayram öncesi ikramiyeleri yatırdığının altını çizerken, “Köprünün altından sular geçti, bütçede ise para yok. ‘Herkes zamanında alsın’ diyebilirler” dedi.

Bilindiği üzere bayram ikramiyeleri 10 ile 14 Haziran arasında ödemesi yapılıyor. Maaşlara ilişkin erkene çekilme haberi gelmezken; memurlar 15 Haziran’da SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise 17 ile 26 arası maaşlarını alacak

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.