Kahramanmaraş'ta konteynır kentte bulunan anaokulu destek ve ilgi bekliyor

6 Şubat asrın felaketinden en çok etkilenen ve depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta konteynır kentte bulunan Anaokulu'nda çok sayıda öğrenci bulunmasına rağmen Anaokulu'nun eksikleri çocukların eğitimini engelliyor. 

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
Kahramanmaraş'ta konteynır kentte bulunan anaokulu destek ve ilgi bekliyor

VELİLER DESTEK İSTEDİ
Kahramanmaraş konteynır kentte bulunan Anaokuluna çocuklarını gönderen veliler, konteynırda eğitim verildiğini ve çocukların gelişimi için büyük çaba sarfettiklerini belirterek, "Deprem sonrasında çocuklarımızın eğitimi için acilen böyle bir okul olması gerekiyordu. Şu anda konteynır kentte bulunan Anaokulunda çok sayıda çocuğumuz var. Ama henüz eksiklerimizi gideremedik. Çocuklarımızın eğlenebileceği oyuncuklar yok. Konteyner kentte yaşamak tabiki zor oluyor. Burada çocukların psikolojisini düzeltme yoluna girildi. Buraya geldiğimizde imkanlarımız kısıtlıydı. Yeni idare geldikten sonra biraz düzelme oldu. Ama materyal olarak ve oyuncak olarak eksiklerimiz var. Blok olarak sınıf küçük olduğu için bazı sıkıntılarımız var. Buraya gerekli destek verilirse ve yardım yapılırsa çok mutlu oluruz" dedi. 

SEVGİ KELEŞ ÖNCÜLÜK EDİYOR
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi uzmanı Sevgi Keleş, Konteyner kenti ziyaret ederek özellikle Anaokulu'ndaki eksikleri yerinde tespit etti. Keleş, Kahramanmaraş'ta bulunan konteynır kentin içerisinde yer alan Anaokulu'na Gaziantep'in gerekli desteği vereceğine inandığını belirterek, "Deprem sonrasında çocuklarımızın psikolojik olarak toparlanması için bu tür okullarımız çok önemli. Çocuklarımızın eğitimi konusunda elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. O nedenli  Anaokulumuza Gaziantep'in destek çıkacağına yürekten iniyorum. Öğretmenimiz ile konuşmamızda özellikle çocukların eğlenebileceği ve deprem korkusundan uzaklaşacağı oyuncular gerekiyor. Bunun için destek bekliyoruz" ifadesini kullandı. 


 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.