Gaziantep Üniversitesi'nde VAK'a Etütleri etkinliği yapıldı

Güvence Hizmetleri Derneği, MUDEP (Muhasebe ve Denetim Çalışanları Platformu) işbirliği içerisinde yapılan İşletme İncelemeleri Vak’a Etütleri etkinliği Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde 1-5 Mayıs 2024 tarihlerinde Gaziantep’te yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
Gaziantep Üniversitesi'nde VAK'a Etütleri etkinliği yapıldı

 Programa Güvence Hizmetleri ve MUDEP üyesi 30 farklı Üniversiteden 80 akademisyen katıldı. 5 gün boyunca Gaziantep’te incelemelerde bulunan öğretim üyeleri Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren 14 işletmeyi ziyaret ettiler. Öğretim üyeleri ilk gün Gaziantep Model Fabrikasında incelemede bulundular. Model Fabrika, sanayiye model olmak üzere geliştirilmiş bir fabrikadır. Gaziantep Model Fabrika aynı zamanda ülkemizin en büyük Model Fabrikası olma özelliğini taşımaktadır. Model Fabrika yöneticisi Begüm Kanalıcı Erdem öğretim üyelerine model fabrika hakkında sunum yaparken,  Uzman Mehmet Berkay Atay da model fabrikadaki iş akışlarını uygulamalı olarak anlattı. Dernek ve Platform başkanı Prof. Dr. Ganite Kurt, birikte etkinliği gerçekleştiren Prof. Dr. Burcu Adiloğlu ile yaptıkları açıklamada, Gaziantep’in işletmecilikte önemli bir yere sahip olduğunu ve bu nedenle Gaziantep’teki işletmeleri incelemek istediklerini ve işletme ziyaretleri kapsamında yaptıkları incelemeleri vak’a analizine dönüştürerek bunu bir kitapta yayınlayacaklarını ifade ettiler.

Katkılarından dolayı Gaziantep Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a, Gaziantep üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Cuma Ercan, Doç. Dr. Murat Karahan ve Dr. Öğretim Üyesi Medet İğde’ye teşekkür ettiler. Ayrıca bu organizasyona destek veren Büyükşehir belediye başkanı sayın Fatma Şahin’e, Şehitkâmil belediye başkanı Av. Sayın Umut Yılmaz’a ve Oğuzeli belediye başkanı sayın Bekir Öztekin’e ayrı ayrı teşekkür ettiler.  Gaziantep’te yapılan İşletme İncelemeleri ve Vak’a etkinliğine katılan tüm akademisyenler,  Gaziantep işletmelerinin kapılarını akademiye açması ve akademisyenler ile iş dünyasının ve işletmelerin sorunlarını samimi bir şekilde konuşulmasından ve edindikleri bu tecrübeleri öğrencilerine aktaracak olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. Kapılarını açan tüm işletmelere sonsuz teşekkür ederek, Gaziantep’ten ayrıldılar.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.