Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’na ziyaretçi akını

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, 9 günlük Kurban Bayramı tatili ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’na ziyaretçi akını

Dünyanın 4'üncü, Avrupa'nın 3'üncü, Türkiye'nin ise en büyüğü olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, Kurban Bayramı'nda binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Bayram tatilinde Gazianteplilerin ve şehre gelen turistlerin ziyaret ettiği  Gaziantep Doğal Yaşam Parkı büyük ilgi gördü. Burç Tabiat Parkı içerisinde yaklaşık 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu  Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, 350 türdeki 7 bin 500'den fazla hayvana ev sahipliği yapıyor. İçerisinde bulunan akvaryumlarda onlarca çeşit balık yer alırken Safari Park’ta ise kafesler ortadan kalkıyor, hayvanlarla yolculuk yapma fırsatı sunuyor. Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerine Tropik Kelebek Bahçesi’nde yüzlerce kelebek arasında yürüme imkanı verirken içerisinde ayrıca Zooloji Müzesi ve Şempanze Adası da bulunuyor.

350 türden 7 bin 500 hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, Kurban Bayramı'nda Türkiye ve dünyanın birçok yerinden ziyaretçiyi ağırladı. Çok sayıda yabani hayvana ev sahipliği yapan  Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar tarafından ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçiler, zürafa, fil, aslan, kaplan, ayı, deve kuşu, zebra ve flamingo gibi hayvanları görebilmek için sıraya girdi. Çocuklar ise, ilk defa gördükleri hayvanlar ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Kurban Bayramı’nın ilk 4 gününde 35 bin ziyaretçi ağırlayan  Gaziantep Doğal Yaşam Parkı önünde uzun kuyruklar oluştu. Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nı ziyarete gelen vatandaşlar, parkta çocukları ile birlikte keyif dolu vakit geçirdiklerini söylediler. Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın mutlaka görülmesi ve ziyaret edilmesi gerektiğini ifade eden ziyaretçiler, parktaki hayvanları çok beğendiklerini dile getirdiler. Doğal Hayatı Koruma ve Doğal Yaşam Parkı Daire Başkanı Celal Özsöyler de Kurban Bayramı’nda şehirde en çok ziyaret edilen mekanlardan birisinin yine  Gaziantep Doğal Yaşam Parkı olduğunu aktardı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.