Çalışan emekliler ikramiyelerini ne zaman alacak? işte o tarih

Son günlerde 4 milyondan fazla kişinin merakla beklediği müjdeli haber geldi. Herkes 5 bin TL ikramiyenin tarihini merak ediyor…

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
Çalışan emekliler ikramiyelerini ne zaman alacak? işte o tarih

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun bütçe maratonu, çalışan emeklilere özel 5 bin TL ikramiye içeren torba kanun teklifi ile sona erecek. İşte detaylar ve son dakika gelişmeleri!

MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK: ÇALIŞAN EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE YOLDA!

TBMM Genel Kurulu'nda 11 Aralık'ta başlayan bütçe görüşmeleri, bu akşam sona erecek. Ancak, 26 Aralık Salı günü, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesini içeren torba kanun teklifi görüşülmeye devam edecek. Meclis'e sunulan ve ekonomiye ilişkin önemli düzenlemeleri içeren 86 maddelik torba yasa ile çalışan emeklilere yapılacak 5000 TL ikramiye düzenlemesi, 2023 yılı içerisinde Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak ve yasalaşması bekleniyor.

TARİHİ BELLİ OLDU: 27 ARALIK'TA YASALAŞMASI BEKLENİYOR

Torba kanun teklifinin en geç 27 Aralık'a kadar yasalaşması planlanıyor. Bu tarihten itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek olan düzenleme, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılmasını öngörüyor.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI: ÇALIŞAN EMEKLİLERE 2 GÜN İÇİNDE ÖDEMELER YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık" ifadelerini kullanarak çalışan emeklilere yapılacak olan 5000 TL ikramiye ödemelerinin hızla gerçekleştirileceğini belirtti. Türkiye genelindeki 4 milyonu aşkın çalışan emekli, beklenen müjdeli ödemeye kavuşmak için gün sayıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.