“Bilinçli Nesiller için Kızılay Çocuk” Projesi

Türk Kızılay Şahinbey Şubesi ve Şahinbey İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Merkezi kapsamında, "Duyarlı ve Bilinçli Nesiller İçin Kızılay Çocuk" isimli Proje düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
“Bilinçli Nesiller için Kızılay Çocuk” Projesi

Türk Kızılay Şahinbey Şubesi ve Şahinbey İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Merkezi kapsamında, "Duyarlı ve Bilinçli Nesiller İçin Kızılay Çocuk" isimli projeyi hayata geçiriliyor. Geçmiş dönemlerde de uygulanan bu proje, toplumsal bilincin artırılmasını hedefliyor.

Bu kapsamda düzenlenen seminerde, GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin değerli akademisyenleri Prof. Dr. Döndü Çuhadar, Dr. Öğr. Üyesi Aynur Bahar, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Göv, Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Katrancı, Dr. Öğr. Üyesi Soner Berşe ve gönüllü öğrencileri yer aldı. GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi temsilcilerinin de katıldığı seminerde, Türk Kızılay Toplum Merkezi Çocuk Programları tarafından çocuklarla etkili iletişim kurma yöntemleri ve Kızılay'ın tanıtımı konularına yer verildi.

Türk Kızılay Şahinbey Şube Sekreteri İsa KURU ve Şube Yönetim Uzman Yardımcısı Mikail DEMİRKOL da seminere katıldı. İsa Kuru, Şahinbey Şube’nin ve Genç Kızılay’ın faaliyetleri hakkında bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi. Ardından proje yöneticisi Dr. Dilek TOKTAMIŞ yaptığı konuşmada, belirlenen üç ilkokulda öğrencilere deprem öncesi, sırası ve sonrası eğitimlerinin yanı sıra çocukların seviyesine uygun ilk yardım eğitimlerinin de verileceğini açıkladı. 

“Duyarlı ve Bilinçli Nesiller İçin Kızılay Çocuk” projesinin temel amacı, geleceğin teminatı olan çocuklarımızı hem doğal afetlere karşı bilinçlendirmeyi hem de onlara yaşamlarını kurtarabilecek temel ilk yardım becerilerini öğretmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.