Belediye çalışanlarına eşit bir gelecek yerelde başlar semineri

Hollanda Konsolosluğu'nun desteğiyle Yanındayız Derneği'nin yürüttüğü, 40 belediye çalışanına kadın-erkek eşitliğinde duyarlı bütçeleme konularında seminer düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
Belediye çalışanlarına eşit bir gelecek yerelde başlar semineri

Hollanda Konsolosluğu'nun desteğiyle Yanındayız Derneği'nin  yürüttüğü, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık ağı Kurucu başkanı ve Eğitimci Ayşe Kaşıkırık'ın eğitim vereceği 40 belediye çalışanına kadın-erkek eşitliğinde duyarlı bütçeleme konularında seminer düzenlenecek. Kaşıkırık, ayrıca 13 Haziran Perşembe günü ise Sivil toplum kuruluşları ve muhtarlara kadın-erkek eşitliği farkındalık seminerinde eğitim verecek. Eşit bir yapılanmanın sende bir parçası ol sloganıyla yola çıkan Yanındayız Derneği'nin organize ettiği seminerlerde eğitimci Ayşe Kaşıkırık, hem belediye çalışanlarını hemde STK temsilcilerini ve muhtarları bilgilendirecek. 

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık ağı Kurucu başkanı ve Eğitimci Ayşe Kaşıkırık, Şehitkamil Belediyesi meclis üyesi Didem Dinleyici ve Gerçek Eşitlik, Çoğulculuk ve Kapsayıcılık Derneği Kurucu Başkanı  Gül Yıldız Bozgeyik, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Gaziantep temsilcisi Aslı Emektar'ı ziyaret ederek seminerle ilgili bilgi verdiler. 

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık ağı Kurucu başkanı ve Eğitimci Ayşe Kaşıkırık, belediyelerde toplumsal cinsiyet eşitliğini, politika belgelerinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve cinsiyet eşitliği ve cinsiyete duyarlı bütçeleme kapasite geliştirme eğitimi vereceklerini dile getirerek, belediyelerde yapacakların bu seminer çalışanlar için faydalı olacağına inandığını söyledi. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.