Ak Parti Gaziantep'te kazan kaynıyor

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı atama mülakatından sonra adeta ortalık karıştı. Ak Parti Gaziantep eski il başkanı Murat Çetin'in açıklamaları ve hemen ardından Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz'ın açıklamaları, "Ak Parti'de neler oluyor" sorusunu akıllara getirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
Ak Parti Gaziantep'te kazan kaynıyor

NELER OLUYOR?
31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Gaziantep'te ağır bir yara alan ve bir çok ilçeyi kaybeden Ak Parti'de değişim rüzgarları sürüyor. Eski il başkanı Murat Çetin'in görevinden istifa etmesinden sonra vekaleten il başkanı olan Murat Şerbetçi'nin de ayrılması ve yerine Fatih Fedaioğlu'nun atanması sonrasında Ak Parti Gaziantep'te cadı kazanı kaynamaya başladı. 


ŞERBETÇİ MÜLAKATA ALINMADI MI?
Ak Parti Genel Merkezi'nde ataması yapılacak 7 ilin adayları, mülakatın yapıldığı katın bir alt katında bekletildi. Adaylar tek tek mülakata çağrıldı. Bölge Koordinatörü Abdullah Ağralı ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı, Ak Parti Gaziantep eski İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi'ye kendisinin halihazırda il başkanlığına vekalet ettiği için mülakata en son alınacak aday olacağını söylediler. MÜSİAD Başkanı Fatih Fedaioğlu’nun 2 dakika, Mustafa Kılıç’ın 1,5 dakika, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz'ın ise 6 dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan ile mülakatları sürdü. Sıranın kendisine geldiğini düşünen Murat Şerbetçi, tüm adaylar içeri gelsin denildiğinde şok geçirdi. Şerbetçi, neden kendisinin mülakata alınmadığını sorunca; " Cumhurbaşkanımız böyle takdir etti" dedikleri öne sürüldü.


MURAT ÇETİN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ
Ak Parti Gaziantep eski il başkanı Murat Çetin, atama sonrasında yeni il başkanı olan MÜSİAD Şube Başkanı Fatih Fedaioğlu'na çarpıcı tavsiyelerde bulundu. Çetin, Fatih Muhaddis Fedaioğlu'na "Yeni yönetimini oluştururken Onun-bunun adamı veya yakını diye yönetim yapma. Kendi listeni kendin yap. Seni satmayacak, sadık, güvenilir ve karakterli kişilerle yol yürü. Fitneci, münafık ve dedikoduculara dikkat et. Senin sermayen halkındır unutma. Allah’tan başka kimseye eyvallah etme. Dik dur eğilme. Kimsenin adamı olma. Yalnızca davanın adamı ol. Siyaset cambazlarına dikkat et. Onların ayak oyunları bitmez. Fırsat verme. Siyaset simsarlarıyla-rantçılarla arana mesafe koy. Kendini partiden büyük gören kibir abidelerine yüz verme. Milletin adamlarıyla yol yürü" ifadelerini kullandı. 


MEHMET YILMAZ MÜLAKATIN PERDE ARKASINI AÇIKLADI
Ak Parti Şehitkamil ilçe başkanlığını uzun süredir yapan Mehmet Yılmaz, il başkanlığı mülakatından sonra istifa ederek, flaş açıklamalarda bulundu. Ak Parti içerisindeki yaşananları tek tek sıralayan Yılmaz, "31 Mart yerel seçim takvimi başladığında Şehitkamil Belediye Başkanımızın bizzat kendisi aday olmak istemediğini ifade etmiştir. Ancak seçmenin ve en önemlisi adayın kendisinin istemediği zoraki aday gösterilme süreci Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Şehitkamil’i Ak Parti olarak bile bile kaybetmemize neden olmuştur. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan üst kurul toplantısında genel merkez yerel yönetimler başkanı aday ile ilgili gerçek anketi değil de kendi belirledikleri yüksek oranlı anketi Sayın Cumhurbaşkanımıza sundular" dedi. 

ERDOĞAN'A NEDEN GERÇEKLER SÖYLENMİYOR?
Şehitkamil ilçe başkanlığından istifa eden Mehmet Yılmaz, seçim sürecinde ve seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gerçeklerin söylenmediğini ifade ederek, "il başkanlığı mülakatında bir kere daha gördüm ki Cumhurbaşkanımıza genel merkez teşkilat başkanı ve koordinatör vekili tarafından hala Gaziantep’le ilgili gerçekler söylenmiyor. Gaziantep’te bir çok ilçenin kaybedilmesine neden olan yanlış aday belirleme sürecinin baş aktörleri olduklarını kabul dahi etmiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızı doğru bilgilendirmek yerine partiyi dizayn etmeye halen devam ediyorlar. Ben bir Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti sevdalısı bir parti üyesi olarak gelinen noktayı kabullenemiyorum” dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.