10 üniversiteden 120 akademisyen GİBTÜ’de bir araya geldi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
10 üniversiteden 120 akademisyen GİBTÜ’de bir araya geldi

10 farklı üniversiteden 120’ye yakın akademisyenin katıldığı “Mikrobiyoloji ve Halk Sağlığı Bakışı ile Afetler, Salgınlar, Etkenler” etkinliğinde Asrın Felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremleri sonrası depremin yol açtığı yıkıcı etkiler ve sonrasında sağ kalanların risklerini içeren halk sağlığı sorunları, bulaşıcı hastalıklar ve etkenleri ile birlikte irdelenerek gün boyunca üç oturumla enine boyuna tartışıldı ve değerlendirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, üniversite olarak ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını GİBTÜ’nün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti (TMC) Afet ve Salgınlar Çalışma Grubunun “Mikrobiyoloji ve Halk Sağlığı Bakışı ile Afetler, Salgınlar, Etkenler” konulu etkinliği, GİBTÜ Tıp Fakültesi ve SANKO Üniversitesi Tıp Fakültelerinin Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dallarının iş birliği ile GİBTÜ Rektörlük Konferans salonunda yapıldı.  Toplantıda 6 Şubat 2023 tarihinde iki kez üst üste meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremin yol açtığı yıkıcı etkiler ve sonrasında sağ kalanların risklerini içeren halk sağlığı sorunları, bulaşıcı hastalıklar ve etkenleri ile birlikte irdelenerek gün boyunca üç oturumla enine boyuna tartışıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.