Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, başkanlığında "Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın Hakları Buluşması" düzenlendi. Bu buluşmada Büyük Birlik Partisi Gaziantep Kadın Kolları İl Başkanı Avukat Kübra Yılmaz, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Ankara’da bir araya gelirken, Destici ise Gaziantep İl Kadın Kolları’nı çiçeklerle karşıladı.
GAZİANTEP’TEN KİMLER KATILDI?
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyarete Büyük Birlik Partisi Gaziantep Kadın Kolları İl Başkanı Avukat Kübra Yılmaz ile birlikte Gaziantep Kadın Kolları İl Başkanvekili Avukat Hülya Demir, İl Başkan Yardımcısı Yurdagül Genç, Büyük Birlik Partisi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz’da katıldı.
Ankara’da Büyük Birlik Partisi Genel Başkanlığının organize ettiği "Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın Hakları Buluşması’na katılan Büyük Birlik Partisi Gaziantep Kadın Kolları İl Başkanı Avukat Kübra Yılmaz ve beraberindekiler Ankara’da Anıtkabir, Merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ve Taceddin Dergahı’nı ziyaret ettiler.
CUMHURİYET’IN 100. YILINDA KADIN HAKLARI BULUŞMASI
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kadına şiddet olaylarının tüm dünyada, insanlığın mutluluğunun ve huzurunun önündeki en önemli engellerden biri olduğunu belirterek, kadına yönelik şiddete ilişkin cezaların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Destici, bir otelde düzenlenen, "Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın Hakları Buluşması"nda yaptığı konuşmada, bugünün Dünya Engelliler Günü olduğunu anımsattı. Engellilerin sosyal hayatta karşılaştığı zorlukların giderilmesiyle ilgili her gün güncellenen çözümler üretilmesi gerektiğini ifade eden Destici, engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesine dair atılacak her adımın en geniş mutabakatla destekleneceğini bildirdi.
Destici, Türk kadınının 3 Nisan 1930'da belediyelerde, 26 Ekim 1933'te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde, 5 Aralık 1934'te de TBMM'de temsil edilme haklarını elde ettiğini anlatarak, bu tarihlerde dünyada, kadınların seçme ve seçilme haklarına sahip olduğu ülke sayısının 28, bu hakkın kullanılabildiği ülke sayısının ise 17 olduğunu aktardı.
Türkiye'de birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasına rağmen, halen katedilmesi gereken bir mesafe olduğunu belirten Destici, "kadın hakları" ile ilgili problemlerin temelinde Türkiye'de demokrasinin yeterince kurumsallaşamaması ve eğitimsizliğin yanında çifte standartların da etkili olduğunu savundu.