3 yıllık bir emek verilen ve İçlerinde Gastronomi sektöründen firmalar TGA ve Kalyoncu üniversitesi Gastronomi bölümü öncülüğünde yola çıkan çalışma grubunda bulunan 12 Restauranttan 3 tanesi denetimleri geçerek Slow Food için hak kazandı. Slow Food’un birinci amacı üretilen ürünlerin yerinde tüketildiği kimyasallardan uzak doğal ata tohumuürünlerden hazırlanan karbon ayak iziolmayan yemekler üretmesi olarak kabulgörüyor. Slow Food aslında Fast Food’un karşıtı gibi de düşünülebilir.
Esnaf üniversite işbirliği Slow Food’u Gaziantep’e getirdi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Turizm Fakültesi tarafından, Slow Food hareketini tanıtmak, bu yaklaşımın Michelin yıldızlı mutfaklarla olan bağlantısını vurgulamak ve gastronomi dünyasında bilinçli tüketim alışkanlıklarını teşvik etmeyi hedefleyen; “Michelin Yıldızına Giden Yol: İlk Durak Slow Food” konulu bir panel gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Furkan Baltacı’nın yaptığı ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) Coğrafi İşaret ve Tescil Uzmanı Nefise Arslan, Zeytinhan Gaziantep Yağ, OMAÇ Mutfağı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şerbetçi, YESEMEK Gaziantep Mutfağı 3.Kuşak İşletmecisi Taner Olca’nın konuşmacı olarak yer aldığı panele; TGA Güneydoğu Anadolu BölgeSorumlusu Özgür Çözgener, öğretimelemanları, sektör profesyonelleri ve öğrenciler de katıldı.